Dr Jutta Borms

Dr. Jutta Borms

Dr. Jutta Borms volgde Latijn-wetenschappen aan de Dames van Maria humaniora in Aalst, daarna geneeskunde aan de KUL waar ze in ‘97 afstudeerde met onderscheiding.

Al heel snel begreep ze dat geneeskunde meer is dan alleen maar een ziekte genezen. Zo ontstond haar interesse in holistische geneeskunde met als doel: het (terug)vinden van evenwicht op lichamelijk, geestelijk en spiritueel vlak.

Door een ongelukkig ‘toeval’ – een auto-ongeluk en een daarop aanslepende whiplash – kwam ze in contact met biopunctuur en neuraaltherapie. Dat was het begin van een niet te stillen honger in alternatieve (lees: additieve) therapieën.

Zo bestudeerde ze tal van behandelingswijzen en volgde vele opleidingen, maar ook zelfstudie in :

  • Ayurvedische geneeskunde,
  • Chinese geneeskunde,
  • Orthomoleculaire geneeskunde
  • Voedingsadviezen en detoxificatie
  • HSP: meer uitleg bij white therapist Johanna Pien Savonije
  • Kinesiologie en de kinesiologische toepassingen
  • Klinische homeopathie
  • Fytotherapie
  • Hatha-yoga Teacher

Het was haar grote droom om multidisciplinair en holistisch te werken met een bezield team. In 2009 werd die droom werkelijkheid toen ze een medische holistische praktijk startte in het groene landelijke Tielrode.

Inmiddels bestaat haar team uit een tiental gepassioneerde artsen, therapeuten en teachers, waar ze terecht fier op is.

Zelf HSP zijnde en in nauwe samenwerking met collega Johanna Pien Savonije, ook HSP, coach en erkend opgeleide psychotherapeute, is de praktijk een magneetplek voor HSP-begeleiding en workshops, zowel op medisch als op mentaal vlak.

Door haar grote liefde voor schoonheid en creativiteit, volgde ze sinds 2010 tal van opleidingen in de esthetische geneeskunde. Het is vooral haar bedoeling om mensen mooi en zo natuurlijk mogelijk te laten verouderen.

Jutta Borms is lid van de BVEG. (Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde).

Sinds 2014 werd haar interesse getriggerd in yoga en organiseerde ze yogaweekends en -workshops zowel in de eigen praktijk te Tielrode, als in Domburg en vanaf 2016 in Portugal.

Ze beoefent zelf op dagelijkse basis yoga en ademhalingstechnieken.

Sinds april 2016 heeft ze, samen met haar collega Lien Eeckhaut, een opleiding afgerond in Hatha-yoga. (Yoga Alliance – RYS-200).

Momenteel verzorgt zijn de easy & gentle yoga lessen op zondag ochtend voor beginners en vaak ook voor patiënten als onderdeel van een medisch ondersteund behandelplan met als doel een gezondere levensstijl met meer beweging en bewuste ademhaling.

 

About Back & White

Back & White - Health, Yoga and Beauty.