Over Back & White

Back & White, een holistische benadering van het medische

Back & White, what’s in a name?

BACK staat symbool voor de wervelzuil, de ruggegraat, de kracht, het dynamische, het ‘yange’.

White staat symbool voor de witte orchidee, de zachtere randtherapieën, het paramedische, het ‘yinne’.

Beide zorgen voor een holistische benadering met als intentie : het (terug)vinden van evenwicht op lichamelijk -, geestelijk – en spiritueel vlak.

Onze filosofie

We verwelkomen u van harte in onze holistisch medische groepspraktijk in het landelijke groene Tielrode. We zijn een medische praktijk: alles vertrekt steeds vanuit een onderbouwde en wetenschappelijke medische basis.

U zal dus steeds professioneel advies krijgen of het nu een strekt medische behandeling betreft, een shiatsu massage, een persoonlijke – of groepsyogales of voedingsadvies etc. Het is onze passie om mensen te helen op een natuurlijke wijze. De kern van de zaak is dat we mensen beter en gezonder willen maken.

De weg naar een ‘andere’ en nieuwere, holistische geneeskunde is niet altijd evident , maar wel noodzakelijk. We willen graag de shift maken van een curatieve naar een meer preventieve geneeskunde. Immers, is het niet waardevoller om te zorgen dat je niet ziek wordt, in plaats van je te laten behandelen als je ziek bént? Wij willen in eerste instantie mensen handvaten reiken om de zelfredzaamheid te stimuleren. Als je maar voldoende inzichten hebt, dan kan je zélf veel veranderen. En dat lukt soms beter als een ander je eens bekijkt. Zelf zit je vaak te dicht met je neus op de feiten.

Uniek kader

Midden in het groen heten we jullie van harte welkom en trachten in de praktijk een sfeer van rust , warmte en geborgenheid te creëren.

Unieke aanpak

Omdat iedere mens uniek is, zal het therapeutisch advies in de Back & White – praktijk persoonlijk en op maat zijn.

De natuur is onze apotheek

Er wordt gebruik gemaakt van kruiden, bio-therapeutische ampullen, voedingssupplementen, vitaminen en mineralen en indien nodig klassieke medicatie.

Het team

Het team van Back and White bestaat uit een groep ervaren mensen die samen met jou op zoek gaan de juiste oplossing voor een bepaald probleem. Lees op onze team-pagina welke persoon jou kan helpen.