Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

STRESS – Yoga Workshops met Seger De Maesschalck

22/10/2016 @ 13:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 1:00pm on zaterdag, repeating until 26/11/2016

€45
Anti Stress Yoga

Wat is stress eigenlijk?

Stress is een verzamelnaam voor de reeks fysiologische en psychologische reacties op een situatie die ons evenwicht lijkt te bedreigen. Het is een automatische reactie zodat we in geval van gevaar, niet hoeven na te denken, dus automatisch en snel kunnen reageren.

Onze zintuigen nemen de omgeving waar, sturen het beeld naar onze hersenen en vergelijken dit met ons geheugen. Wanneer door vroegere ervaringen deze situatie als bedreigend wordt beschouwd, schieten er een heleboel automatische reacties in gang. Ons hart gaat sneller slaan, onze pupillen verwijden, meer bloedtoevoer naar de hersenen, verhoogde concentratie voor het gevaar, adrenaline komt vrij zodat we meer energie, kracht hebben om te vluchten of vechten. Andere functies van het lichaam vallen even stil zodat de essentiële functies snel en krachtig kunnen werken. Zo vallen ons spijsverteringsstelsel en ons voorplantingsstelsel stil. Ons immuunsysteem gaat minder werken. We voelen minder pijn. Logisch en gestructureerd redeneren valt weg omdat we geen tijd willen verspillen en ons zo snel mogelijk uit deze situatie willen redden. Wanneer de bedreigde situatie geweken is, keert het lichaam terug naar zijn normale functioneren.

Stress hoeft dus niet negatief te zijn. Het is een hulpmiddel om ons te helpen overleven. Maar het kan ook schadelijk werken.

Wanneer de bedreigende situatie of het gevoel van een bedreigende situatie te lang blijft aanhouden, keert het lichaam niet terug naar zijn normale functioneren. Dit wil zeggen dat de hartslag te hoog blijft wat zorgt voor onrustigheid, slaaploosheid en tot zelfs problemen met de bloeddruk en het hart. De eetlust, alsook ons libido daalt en ons immuunsysteem zal nooit volwaardig werken wat zorgt voor een hogere kans op ziekte. Logisch nadenken en beredeneren blijft moeilijker en ons geheugen laat ons in de steek. Dit allemaal zorgt dan weer op zijn beurt voor meer stress. Het is een vicieuze cirkel dat ooit begon als een automatische reactie om ons te beschermen, maar nu onder de druk van deze maatschappij, in ons modern leven als een chronisch probleem boven komt steken. Slaapproblemen, burn-outs en uiteindelijk depressie zijn enkele gevolgen hiervan.

Wat we leren in deze workshop is niet de stress weg te werken uit ons leven maar leren te beheersen en in een juiste richting te sturen. Waar stress ons te veel kan worden, leren we deze te gaan sturen en om te zetten in meer productiviteit, creativiteit en energie.

Praktisch gezien doen we dit door stress te leren herkennen en accepteren als iets dat niet negatief hoeft te zijn. We leren een reeks ademhalingsoefeningen om die vicieuze cirkel van gedachten te doorbreken en enkele yogaposes die de minder-werkende functies onder stress positief beïnvloeden. Verder leren we hoe we onze omgeving en ons eetgedrag kunnen aanpassen om rustiger en meer zen te zijn.

Stress is een automatische reactie en maar wij zelf bepalen hoe er mee om te gaan. Dus wij zelf bepalen of deze stress als negatief of positief ervaren.

Deze lessen worden gegeven door Seger De Maesschalck. Wil je meer weten over hem? Bekijk zijn profiel.

Praktische informatie

De STRESS – Yoga workshops zullen 3x doorgaan, telkens op zaterdagnamiddag van 13u tot 16u. Deelnemen aan 1 sessie kost €45. Inschrijven is verplicht! De cursus en thee zijn inbegrepen!

Voor meer informatie over de lessen, neem je best even contact op met Seger. Om te inschrijven stuur je best een mailtje naar seger.de.maesschalck@backandwhite.be of bel je naar 0499 315 701.

Namasté!

Gegevens

Datum:
22/10/2016
Tijd:
13:00 - 16:00
Kosten:
€45
Evenement Tags:

Organisator

Back & White
E-mail:
info@backandwhite.be

Locatie

Back & White
Molenstraat 87
Tielrode, 9140 België
+ Google Maps