Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hormoonyoga workshop

09/06/2018 @ 09:00 - 17:00

€105

Ideaal voor vrouwen die hun hormonen in balans willen brengen

Ooit al last gehad van acne, vermoeidheid, onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, cysten, laag libido? Nee, je bent niet gek of ziek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker in je vel. Dinah Rodrigues ontwikkelde een specifieke yogaset voor vrouwen in de (pre)menopause. Dertig jaar later weet ze dat de set ook een gunstig effect heeft op pms, verminderde vruchtbaarheid, onregelmatige cyclus, je libido, trage schildklier, cysten, enz. Omdat de set àlle hormonale klieren beïnvloedt. Hormoonyoga is dus voor vrouwen van alle leeftijden. De set bestaat uit een aantal vaste houdingen samen met dynamische ademhalings- en visualisatietechnieken. Hij herstelt de hormoonbalans in je lichaam en houdt de hormoonproductie op peil.

Veel vrouwen verwensen hun hormonen, omdat die zorgen voor ongemak. Burn-out, trage schildklier, pijnlijke of zware menstruatie, menopauze-kwaaltjes, enz. In deze workshop proberen we je te inspireren zodat je merkt dat je angsten en verwarring rond je lichaam kunnen worden vervangen door begrip. Je hoeft niet te strijden tegen je hormonen, leer ermee samenwerken. Hormoonyoga (re)activeert je hormonen, regelt je cyclus, vergroot je vruchtbaarheid en je libido, vermindert overgangsklachten en geeft je de kracht en vitaliteit om je vrouwelijk potentieel te leven tot op zeer hoge leeftijd. Want wanneer je hormoonbalans optimaal is, voel je je fiten zelfverzekerd!

Praktische informatie

In de workshop leer je de set en krijg je een hoop informatie (Ineke is de enige Vlaamse docent Hormoonyoga die ook Hormooncoach is) over de essentiële rol van hormonen in onze gezondheid. Voor de meeste vrouwen een ware eyeopener! Op het eind krijg je een hand-out met alle oefeningen zodat je de set thuis kunt beoefenen.

Voor: alle vrouwen vanaf 35+ OF jongere vrouwen indien ze hormonale klachten (bijv pijnlijke menstruaties, pas, trage schildklier, enz) hebben. Geen yogavoorkennis vereist.

NIET voor: zwangere vrouwen, vrouwen die hormoongevoelige borstkanker hebben/hadden, vrouwen met vergevorderde endometriose of myomen.

Prijs: 105 euro.

Wanneer: zaterdag 9 juni, van 9-17u00.

Lunch mag je zelf meenemen. Bij mooi weer eten we op het terras. Versnaperingen, thee en water inclusief. Er zijn slechts 14 plaatsen, dus snel inschrijven is de boodschap! Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@backandwhite.be!

Over de docent: Ineke Van Nieuwenhove

“In 2003 begon ik met Hatha Yoga en ontdekte dat mijn lichaam na elke les ‘licht’ aanvoelde én hoe ik ook in een heldere flow zat om te werken. Een revelatie. Ik verkende andere yogastijlen, maar toen ik Kundalini Yoga ontdekte, was ik verkocht. In 2011 volgde ik de Kundalini Yoga Teacher Training, gevolgd door de opleiding Kundalini Yoga Therapy (voedingsleer, acapressuur en basis ayurveda) en Medische basiskennis. In 2016 volgde ik de opleiding Hormoonyoga bij Dinah Rodriguez en behaalde mijn diploma Hormooncoach. Intussen kan ik zeggen: Hormoonyoga is zo krachtig! Moeilijk is de set niet, maar je moet ‘m wel precies uitvoeren wil je effect. Reeds tijdens het aanleren hoor ik van veel vrouwen dat ze zich vrolijk en energiek voelen na de les. De set is echt een opkikker!”

Gegevens

Datum:
09/06/2018
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€105

Organisator

Back & White
E-mail:
info@backandwhite.be

Locatie

Back & White
Molenstraat 87
Tielrode, 9140 België
+ Google Maps